Heppie!? kinderen & emoties

Wat houdt de workshop in?

Het uitgangspunt van de workshop is dat opvoeden uit twee basisprincipes bestaat: ruimte geven aan emoties & grenzen stellen aan gedrag. Als ouder geven we vaak aan wat kinderen niet moeten of mogen doen, maar geven we als ouder, opvoeder, leerkracht ook voldoende ruimte aan de emoties van een kind? Hoe kan je reageren als een kind boos wordt of als het verdrietig of bang is?

Tijdens deze workshop leert u in een groep met andere ouders en opvoeders emoties bij (uw) kind te herkennen, te benoemen en te accepteren. In de workshop wordt behandeld wat kinderen te leren hebben bij het omgaan met emoties, maar krijgt u ook tips aangereikt om op de emoties van (uw) kind te reageren en wisselen de deelnemers ervaringen uit.

De workshop bestaat uit 3 avonden van 2,5 uur (per bijeenkomst), maar kan ook als introductieworkshop worden gegeven. De introductieworkshop bestaat uit één bijeenkomst van ongeveer 1,5 uur. Deze introductieworkshop kan ook bij u thuis gegeven worden en wordt dan ingericht als een huiskamerworkshop. Ik kom dan bij u thuis of op locatie en u als gastvrouw of gastheer nodigt een aantal familieleden en vrienden uit en zorgt voor wat te drinken. Bij minimaal 6 andere deelnemers is de workshop voor uzelf gratis. De kosten bedragen 12,50 euro per persoon. Ook met minder personen kan de workshop doorgaan.

Wilt u als school, kinderopvang of andere instelling de workshop incompany organiseren, mail dan gerust om de mogelijkheden te bespreken.

Wat is het verschil tussen de gehele workshop en de introductie/huiskamerworkshop?

In de 3-delige workshop wordt iedere avond dieper ingegaan op de basisemoties Boos, Bang en Bedroefd en krijgt u inzicht en tips wat u kunt doen in situaties waar een kind te maken krijgt met één van deze emoties. Tijdens de interactieve workshop zullen we aan de hand van opdrachten en concrete tips aan de slag gaan om zo te ervaren wat bij u en uw kind past.

De kosten voor de gehele workshop (3 avonden) bedraagt: 90 euro per persoon.

Kom nu in actie.
Neem vrijblijvend contact op voor hulp.

Sylvana & Sanne

"Jullie stralen samen iets uit"

Moeder

"Mijn zoon weet dat hij uniek mag zijn"

Moeder

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.