Over Sylvana van Rooijen

Ik ben Sylvana en woon samen met mijn vriend Robin, ons dochtertje Norah en onze ondeugende, lieve hond Bailey in Bergschenhoek (gemeente Lansingerland). Het gezin is mijn ‘alles’ en dit geldt vast ook voor u. Vastlopen in de opvoeding, de ontwikkeling of in het leerproces houd ons bezig en aangezien we het beste voor het gezin willen, is het soms nodig om wat extra steun te zoeken. Als psycholoog, pedagoog, maar zeker ook als moeder… weet ik dat een combinatie van werken, het opvoeden en tijd voor jezelf over houden lastig kan zijn. Daarom sta ik graag voor u klaar om mee te denken en eventueel begeleiding te bieden om als ouder de goede weg te vinden in ons drukke leven van vandaag de dag.

Wanneer u begeleiding zoekt voor uw kind of voor uzelf als ouder dan bent u vast op zoek naar bepaalde punten die de begeleiding prettig maken. Ik herken dat als ouder. Maar dan blijft de vraag: waar bent u naar op zoek?

Ikzelf zoek bij zorgverleners voor mijn gezin naar betrokkenheid, inlevingsvermogen, en naar een kundig gesprek wat toch informeel gevoerd kan worden. Iemand die voor even of voor langere tijd “meelift”. Die door zelf open te zijn, te horen krijgt wat er speelt in het gezin en zo optimaal mogelijk mee kan denken naar nieuwe ideeën. Hierbij hoop je dat deze ideeën zo goed mogelijk gaan werken voor jouw kind, maar ook voor ons als ouders. Want dat is wat je als ouder of leerkracht in mijn ogen wilt: een positief resultaat voor het kind, een kind dat beter in zijn of haar vel gaat zitten en met vallen en opstaan leert om zijn of haar koppie overeind te houden in deze “grote” wereld. Kinderen moeten al veel waarmaken; op school, maar ook erbuiten. En blij zijn met jezelf en met je omgeving is dan niet altijd vanzelfsprekend.

Studies en werkervaring

Werken met kinderen en ouders is iets wat ik al een aantal jaren dagelijks met heel veel liefde doe. Na mijn studie Klinische Kinder- en Jeugdontwikkeling aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam heb ik, door mijn passie voor het onderwijs, besloten om mijn lerarenbevoegdheid te halen aan de Thomas More Rotterdam. Doordat ik 2 jaar lang wekelijks voor de klas heb mogen staan, heb ik ervaring op mogen doen met kinderen in verschillende leeftijdsfases en op scholen met diverse schoolvisies. Een leerproces waar ik enorm veel waarde aan hecht en een beslissing waarvan ik nooit spijt zal hebben, want wat kan het onderwijs mooi zijn! Uiteindelijk ben ik komen te werken met kinderen die vastlopen tijdens het leren en ga ik binnen onze eigen praktijk weer heerlijk aan de slag als zelfstandig pedagoog waarbij ik kinderen in alle leeftijdsfases mag helpen bij het leren; spelling, (begrijpend) lezen, rekenen, woordenschat en het leren leren.

De afgelopen jaren hebben mijn werkzaamheden zich gericht op het diagnosticeren van leerproblemen en het begeleiden van leerlingen met leerproblematiek. De één-op-één begeleiding blijft een uitdaging waarbij je probeert om het kind zo goed mogelijk mee te laten komen met zijn of haar klas. Een kippenvel-momentje heb ik altijd weer als blijkt dat de kinderen na een tijdje in gaan zien dat het oefenen werkelijk loont! Prachtig om te zien dat kinderen dan trots kunnen zijn op hun eigen prestatie en vooruitgang en dat ze ook door ouders of opvoeders als gelukkiger worden ervaren. Ouders hoor je dan regelmatig zeggen: ‘Ik heb een heel ander kind thuis. Hij is weer vrolijk’. Ondanks de ervaringen in de één op één begeleiding, blijf ik het “klasgevoel” regelmatig missen. Gelukkig krijg ik de kans om dit gevoel weer even terug te krijgen door het geven van trainingen en workshops aan groepen. Zo bied ik naast de individuele training en coaching aan leerlingen die vastlopen bij het leren, ook groepstrainingen ‘Ik leer leren’.

Tijdens de begeleiding leer ik uw kind en u als ouder steeds iets beter kennen, en jullie mij. We leren door te vallen en weer op te staan en we leren van en met elkaar. Naarmate ik dit schrijf, realiseer ik me weer eventjes… hoeveel we eigenlijk leren.

Sylvana van Rooijen
Psycholoog NIP
Zelfstandig pedagoog

Kom nu in actie.
Neem vrijblijvend contact op voor hulp.

Sylvana & Sanne

"Jullie stralen samen iets uit"

Moeder

"Mijn zoon weet dat hij uniek mag zijn"

Moeder

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.