Faalangsttraining “Zeker in balans”

Faalangst is iets wat steeds meer voorkomt bij kinderen en jeugdigen. Vanuit de maatschappij wordt er bewust en onbewust steeds meer druk op de kinderen gelegd. Het behalen van goede prestaties en ergens  goed in zijn is steeds belangrijker.

“Het is nooit goed of vaak genoeg geoefend” of “het heeft toch geen zin”

Faalangst kan in verschillende vormen voorkomen; op cognitief gebied, op sociaal gebied en motorisch gebied. Bij sommige kinderen en jongeren uit zich dit bijvoorbeeld in maar blijven leren (het is nooit genoeg) en andere kinderen en jongeren geven op (het heeft toch geen zin).

Wij zijn van mening dat de positieve resultaten van een faalangsttraining kunnen blijven door middel van een goede samenwerking met ouders en leerkrachten. Zij kunnen het kind of de jongere namelijk helpen herinneren aan de nieuw aangeleerde technieken.

Welke aspecten komen in de faalangsttraining naar voren?

  • Rationeel Emotieve Therapie (RET)
  • Ontspanningstechnieken
  • Ademhalingstechnieken
  • Fysiologie

Voor wie?

Deze training wordt zowel individueel aangeboden als in groepsverband. De groepstraining is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. De individuele training kan ook met jongere kinderen worden gedaan. Het belangrijkste is dat het kind of de jongere wil werken aan zijn of haar faalangst.

Het aantal individuele sessies is sterk afhankelijk van hoe diep geworteld de faalangst is en de mate van oefenen van het kind of de jongere. Voor sommige kinderen is het verstandig om een aantal individuele sessies te doen en kan hij of zij daarna indien mogelijk aansluiten bij een groepstraining. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt gekeken wat de beste aanpak voor je kind is.

Groepstraining

Bij de groepstraining werken wij het liefste in kleine groepjes (ongeveer 6 kinderen). Op deze manier blijft er voldoende aandacht om te werken aan de individuele problemen waar je kind tegenaan loopt.

De groepstraining bestaat uit;

  • Individueel kennismakingsgesprek
  • 8 trainingssessies voor de kinderen
  • 1 terugkomdag voor de kinderen (ongeveer 6 weken na de laatste sessie)
  • 2 ouderavonden
  • 1 individueel eindgesprek
  • 1 gesprek met de leerkracht

Kosten

De groepstraining kost € 299,- incl BTW. De individuele training kost € 65,- incl. BTW per sessie.

Kom nu in actie.
Neem vrijblijvend contact op voor hulp.

Sylvana & Sanne

"Jullie stralen samen iets uit"

Moeder

"Mijn zoon weet dat hij uniek mag zijn"

Moeder

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.