Rekenbegeleiding

Moeite met optelsommen of juist met deelsommen? Hoe pak je cijferend rekenen aan en hoe ga je om met redactiesommen (ook wel bekend als de verhaaltjessommen).  Maar ook als het klokkijken of het rekenen met geld moeizaam verloopt, kunnen wij gerichte oefening bieden. Welke moeilijkheden er ook zijn ontstaan bij het rekenen.. wij gaan er samen aan werken! 

Naast een vrijblijvend intakegesprek om erachter te komen op welk vlak de rekenmoeilijkheden zich uiten, nemen wij met uw goedkeuring contact op met school. Met een zo volledig mogelijk beeld zal er een behandelplan worden opgesteld waarbij we met u als ouder bekijken met hoeveel behandelingen we zullen starten. Losse lessen zijn hierbij natuurlijk ook mogelijk waarbij u zelf bepaald wanneer het doel is bereikt. Tijdens de behandeling wordt er gewerkt aan de hand van rekenmethodes en oefenmateriaal om het rekenen visueel te maken. Zo krijgt het kind zicht in zijn of haar rekenproces. 

De leerkracht kan aanvullende informatie aanleveren waarmee wij tijdens de individuele lessen aan de slag kunnen. Het komt regelmatig voor dat de leerling, ondanks een goede instructie van de leerkracht, niet mee kan komen in de klas. Deze leerlingen hebben vaak extra instructie nodig. De een-op-een behandeling lijkt hier regelmatig het verschil in te kunnen maken. Een optimale samenwerking met ouders en school is in onze ogen zeer wenselijk! 

Kom nu in actie.
Neem vrijblijvend contact op voor hulp.

Sylvana & Sanne

"Jullie stralen samen iets uit"

Moeder

"Mijn zoon weet dat hij uniek mag zijn"

Moeder

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.