Spellingbegeleiding

“Spel ik dit woord met een –d, -t of misschien wel  -dt? Is het ballonnen of balonnen? Scheur… of toch schur?”

De Nederlandse spelling kent veel moeilijkheden.

Voor veel leerlingen is dit vak een struikelblok op de basisschool. Vandaar dat wij de kinderen tijdens een korte periode op weg willen helpen met de spellingmodules die meer moeite vergen.

Het is niet alleen belangrijk om de spellingregel op te halen en te snappen, maar ook om ervoor te zorgen dat je hem niet vergeet toe te passen bij het schrijven van woorden, zinnen of een verhaal. Door onze jarenlange ervaring met het werken met kinderen met ernstige lees- en spellingproblematiek weten wij hoe we de leerling optimaal kunnen begeleiden.

Wat bieden wij

Na het bieden van een duidelijke instructie, geven wij het kind gerichte oefeningen op onder andere de computer en krijgen zij spellingopdrachten mee naar huis om ook na de begeleiding gericht verder te oefenen met de werkwoordspelling of niet-werkwoordspelling.

Hiervoor werken wij onder andere met de spellingmethode Slagwerk. Daarnaast bieden wij extra remediëring door middel van de methode Taal in Blokjes. Deze laatste methode is ook wel bekend als de F&L-methode en wordt regelmatig ingezet bij leerlingen die vastlopen bij lezen of spelling.

Kom nu in actie.
Neem vrijblijvend contact op voor hulp.

Sylvana & Sanne

"Jullie stralen samen iets uit"

Moeder

"Mijn zoon weet dat hij uniek mag zijn"

Moeder

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.